Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran, ABD uçağına ateş açtı

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Pentagon'dan dün yapılan açıklamada, bir Amerikan uçağına, Basra Körfezi üzerinde, İran tarafından ateş açıldığı bildirildi.

        Pentagon Basın Sözcüsü George Little tarafından yapılan açıklamada 1 Kasım'da meydana gelen olayda, silahsız bir Amerikan insansız hava aracına İran'a ait SU 25 tipi savaş uçağı tarafından ateş açıldığını, isabet almayan uçağın üsse geri döndüğü belirtildi.

        Little, uçağın İran hava sahasına girmediğinin ve olayın 16 mil açıkta gerçekleştiğiin altını çizdi. Uluslararası sular, kıyıların 12 mil açığında başlıyor.

        "DÜŞÜRMEK İSTEDİLER!"

        Yakınlarda, ateş açılmasından sorumlu olabilecek başka bir uçağın bulunmadığını belirten Little, İran'ın uçkalarını düşürmek amacıyla ateş açtığını düşündüklerini beklitti.

        Uluslararası hava sahasında ilk kez ateş açıldığını belirten Little, bu tür keşif uçuşlarına devam edeceklerini Tahran'a bildirkdiklerini de söyledi.

        6 AY ÖNCE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

        Tahran yönetimi yaklaşık 6 ay önce ABD'ye ait RQ-170 tipi insansız uçağı düşürmüş ve bu uçağuı sergilemişti. Tahran yönetimi düşürülen uçaktan elde eilen bilgilerle yeni bir insansız uçak ürettiğini iddia ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ