Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yaşanan görüş ayrılığı güne damgasını vurdu

        Fransa'da sosyalist hükümetin çalışma hayatında getirmek istediği yeni reformlara karşı çıkan işçi sendikaları ile reformları destekleyenler arasında yaşanan görüş ayrılıkları, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu.

        Hükümetin çalışma dünyasındaki reformlarına karşı çıkan sol eğilimli "CGT", "FO" ve "FSU" işçi konfederasyonları, başta Paris olmak üzere ülke genelinde gösteri düzenledi.

        Hükümetin yasa tasarısın destekleyen "CFDT" ve "CFDC" gibi konfederasyonlar ise 1 Mayıs'ı ayrı etkinliklerle kutlama yolunu tercih etti.

        İşçileri ikiye bölen tasarı

        Aktif nüfusun yüzde 10'dan fazlasının işsiz olduğu Fransa'da sosyalist hükümet, istihdam koşulları ve sosyal kesintilerin ağır olması nedeniyle yurt dışına kaçan sermayeyi ülke içinde tutabilmek ve küçük işletmelerin daha kolay işçi istihdam etmelerini sağlamak için çalışma hayatında düzenlemeye gitmek istiyor.

        Hükümetin meclise sunduğu tasarı, işverene, ekonomik kriz dönemlerinde sendikalarla, işçi sayısını düşürme, çalışma sürelerini azaltma gibi konularda daha fazla müzakere etme hakkı sağlıyor.

        Sol eğilimli sendikalar, iş güvenliği ile ilgili haklara zarar vereceği düşüncesiyle söz konusu tasarıya şiddetle karşı çıkarken, sağ eğilimli sendikalar işsizlik sorunun çözümü için bu tür bir yasanın avantaj sağlayacağını düşünüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ