Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mısır'da sürpriz gelişme

        Mısır'da yönetime el koyan ordu tarafından görevlendirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un makamından hükümeti kurmakla Muhammed Baradai'nin görevlendirildiği duyurulmuş olmasına rağmen yeni bir açıklama yapılarak, görevlendirmenin gerçekleşmediği bildirildi. Mansur ve Baradai'yi ortak basın toplantısı için bekleyen gazeteciler şaşkınlığa uğradı.

        Mısır Cumhurbaşkanlığı'nda basın odasına davet edilen gazetecilere iki saatlik beklemenin ardından protokol görevlileri tarafından Mansur'un Baradai ile ortak basın toplantısına katılarak hükümeti kurma görevi verdiğini bizzat açıklayacağı ve Baradei'nin de basın mensuplarının sorularını yanıtlayabileceği söylendi.

        Ancak yarım saat sonra salona gelen Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmed el-Meselamani, Baradai'ye hükümet kurma görevi verildiğini reddederek basın toplantısını iptal etti.

        Şaşkınlığa uğrayan basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında Meselamani, Mansur'un yeni hükümetle ilgili istişarelerinin devam ettiğini belirtti.

        Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un makamından daha önce yapılan açıklamada, Baradai'ye hükümet kurma görevi verildiği ifade edilmişti.

        HALK MEYDANLARDA

        Ordu'nun yönetime el koymasının ardından meydanlara çıkan Mursi yanlıları gösterilerini sürdürüyor.

        Başkent Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde Mursi'ye destek verenler, Mursi serbest bırakılmadan ve görevine iade edilmeden evlerine dönmeyeceklerini belirtiyor.

        MÜSLÜMAN KARDEŞLER'E 37 TUTUKLAMA

        Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) gözaltında tutulan mensuplarından 37'si hakkında tutuklama kararı aldı.

        Başsavcılığın kararı doğrultusunda Mısır'ın kuzeyindeki Buhayra Savcılığı, aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Sekreteri Cabir Şevil'in de bulunduğu 24 İhvan üyesi hakkında, "şiddete karışma suçundan" tutuklama kararı çıkardı.

        Eş-Şarkıyye Savcılığı da şiddet olaylarına karışma ve dün yaşanan çatışmalarda kamu malına zarar verme suçlamasıyla İhvan üylerinden 13 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

        Öte yandan güvenlik güçlerinin, Dimyat kentinde 8, Sevhac'da 24, Mina'da 40 ve Asyut'ta 14 kişi olmak üzere toplam 86 Mursi yanlısı göstericinin daha gözaltına aldığı bildirildi.

        Kahire'deki Rabiatu'l Adeviye Meydanı'nda, toplanan Mursi destekçilerinin bekleyişi sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ