Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kiev'de kan aktı

        Ukrayna Kiev'de protestocular ve polis arasında sabaha karşı çıkan çatışmalarda, bir göstericinin polis tarafından vurulduğu bildirildi.

        Bu bilgi Ukrayna hükumeti tarafından henüz kabul edilmese de Reuters kameramanı başından boynundan ve göğüsünden kurşun yarası alan bir protestocu görüntüledi.

        Protestocuların başındaki Igor Petrovich Avrupa meydanının yanında hastaneye çevirdikleri kütüpnaneye getirdikleri yaralıya bir ambulans doktorunun da yardımıyla acil müdahale uyguladıklarını fakat 10-15 dakika içerisinde biyolojik ölümünün gerçekleştiğini dile getirdi. Yaralının boyun bölgesinden başından ve göğsünün sağ kısmına yediği mermilerden dolayı öldüğünü sözlerine ekledi.

        Protestocular polisin sniper'la vurduğu protestocunun hayatını kaybettiği haberi yayıldıktan sonra meydanda 'katiller' ve 'Ukrayna'ya şeref' sloganları atıldı.

        Bir kaç saat sonra bir göstericinin daha öldüğü haberi geldi. Polis ise sadece bir protestocunun öldüğünü kabul etti.

        Son gelen bilgilere göre ölü sayısının 3 olduğu belirtildi.

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Kojara: "Yasaları çiğneyen bedelini öder"

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara yaptığı açıklamada başkent Kiev'de devam eden sokak çatışmalarıyla ilgili, yasaları çiğneyenlerin bedelini ödeyeceğini söyledi.

        ABD, AB ve Kanada Büyükelçileri ile bu sabah bir araya gelen Kojara, hükümetin sorunun barışçıl yolla çözülmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını kaydetti.

        "Bugün Ukrayna yasaları radikal gruplar tarafından çiğneniyor" diye konuşan Kojara, "Yapılanlar karşılıksız kalmayacak. Yasaları çiğneyenler bedelini ödeyecek. Ülke yönetimi durumun barışçıl yolla kontrol edilmesi için elinden geleni yapmaya kararlıdır" dedi.

        Dışişleri Bakanı Kojara, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Genel Sekreteri Adnrei Kluev'in başkanlığında, Kiev'deki politik krizin çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

        19 Ocak'taki Halk Meclisi mitingi sonrası başlayan olayların çatışmaya dönüşmesi üzerine, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Kluev'i sorunun çözülmesi için çalışma grubu kurulması ile görevlendirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ