Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kraliçe Elizabeth batıyor!
        1

        İngiltere kraliçesi danışmanları yüzünden mali sıkıntı çekiyor. Avam Kamarası'nın Kamu Hesapları Komisyonu'nun yaptığı oturum raporu, kraliyet sarayının hazinesindek varlıkların tarihin en düşük seviyesinde olduğunu gösterdi. Rapor sıkıntının nedenini danışmanların yanlış ve aşırı harcamaları olduğunu gösterdi.

        2

        Kraliçe II. Elizabeth'in kasasında sadece 1 milyon sterlin (3.7 milyon TL) kaldığı bildirildi. 2001'de ise bu rakam 35 milyon sterlindi. (131.6 milyon TL) İngiliz Milletvekilleri, danışmanlara "Kendinize gelin, tasarruf yapın" uyarısı yaptı. Hazine Bakanlığı bu kapsamda danışmanlara 'tasarruf taktikleri' verecek.

        3

        Buckingham Sarayı adına konuşan bir sözcü ise kraliyet saraylarının 2007 yılına göre gelirini iki katına çıkardığını ve gelirin 11.6 milyon sterlin (43.6 milyon TL) olduğunu söyledi.

        4

        İngiltere Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların bakımsız olduğunu öne sürdü. Komisyon, kraliyete ait konutların üçte birinden fazlasının tamire ihtiyacı olduğunu belirtti.

        5

        Buckingham Sarayı’ndaki ısıtıcı kazanlar 60 yıldır değiştirilmedi. Windsor Kalesinin yatak odalarında sorunlar var ve Kraliyet Resim Galerisi’nin tavanı akıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ