Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Uçan otomobil üretildi
        1

        Slovak bir mühendis trafik sıkışıklığı için uçan otomobil üretti. Otomobil hem asfalt üzerinde, hem de havada seyahat edebilmeye olanak sağlıyor.

        2

        Jules Verne ve Antoine de Saint Expery, otomobilin tasarımcısı Stefan Klein'a esin kaynağı oldu. Uçma merakı Klein'in genlerinde var. BMW, Volkswagen ve Audi için "konsept araçlar" geliştiren Stefan Klein, başkent Bratislava'daki Güzel Sanatlar ve Tasarım Yüksekokulu'nda ders veriyor.

        3

        Klein'in mavi-beyaz "aeromobili" altı metre uzunluğunda, iki yolcu kapasiteli, tüm benzin istasyonlarında deposu doldurulabilecek ve bir park yeri veya garaja park edilebilecek şekilde tasarlanmış. Havaalanına ulaştığınızda yapmanız gereken tek şey taşıtın kanatlarını açmak. Taşıt böylece saniyeler içinde uçuşa hazır hale geliyor.

        4

        Amerikan havacılık dergisi Flying, Klein'ın aeromobilini "bugüne kadar tasarlanan en güzel ve en iyi hava-otomobili" olarak değerlendirdi.

        5

        Klein'ın uçan otomobili havada saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor ve depo bir kez doldurulduğunda 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Fakat saatte 15 litre yakıt tükettiği için yakıt ücreti biraz cep yakabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ