Müslümanlara kaçacak yer yok
Bangui'deki çatışmalardan kaçmak isteyen binlerce Müslüman, Barış Gücü askerlerince, yolda saldırıya uğrayacakları gerekçesiyle geri çevriliyor
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde aylardır Hıristiyanlarla Müslümanlar arasında yaşanan çatışmalardan kaçmak isteyenler, bir kez daha Barış Gücü askerlerinin engellemesiyle karşılaştı.
Önceki gün başkent Bangui’den çıkmak isteyen Müslümanlara ait bir konvoyun, Barış Gücü tarafından durdurulduğu duyuruldu. Afrikalı askerlerden oluşan Barış Gücü’nden Teğmen Rosana Nsengimana, “Hepinizi öldüreceğiz” diye bağıran öfkeli Hıristiyanların arasında kalan konvoyu, yolda saldırıya uğrama ihtimalleri olduğu için şehirden çıkarmadıklarını belirtti.
Nsengimana, konvoydaki Müslümanları, Barış Gücü askerlerinin eşliğinde yakınlardaki bir camiye götürdüklerini ve oraya yerleştirdiklerini kaydetti. Bu arada Hıristiyan ve Müslüman milis grupların silahsızlandırılması çalışmalarının da güçlükle yürütüldüğü, her iki tarafın da silah bırakmaya yanaşmadığı vurgulanıyor.