Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul Başkonsolosu'nun konvoyuna bombalı saldırı!,Türkiye Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın aracına bombalı saldırı

        Türkiye Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın konvoyuna bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken araçlarda hasar oluştu.

        AA muhabirinin edindiği bilgilere göre başkonsolos ve beraberindeki ekip, Erbil'e gelmek üzere yola çıktı. 4 araçlık konvoyun, Musul'un doğusundaki Maliye Mahallesi'nde geçişi sırasında yola döşenen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda, zırhlı araçlarda hasar oluştu. Başkonsolos Yılmaz ve yanındakilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre saldırganlar, direkt başkonsolosun bulunduğu aracı hedef aldı. Fakat bomba parçaları daha çok konvoyun önündeki araca isabet etti. Başkonsolos Yılmaz'ın içerisinde bulunduğu aracın da camları kırıldı.

        Bir başka kaynak, konvoyun yola çıkmasından 5 dakika sonda konsolosluktan 3 kilometre uzakta bombanın patlatıldığını bildirdi.

        Musul Emniyeti'nden General Galip El-Tai, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

        Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın konvoyuna 2 Eylül 2013'te de bombalı saldırı düzenlenmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ