Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'da kaçırılan Türk gözlemciden iyi haber, Ukrayna'da kaçırılan Türk gözlemci, Ukrayna'da kaçırılan gözlemciler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Ukrayna.

        Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kasabasındaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri; biri Türk, dört Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisini ellerinde tuttuklarını doğruladı.

        Rus haber ajansı Interfax'a konuşan Vaçeslav Ponomaryov, dört gözlemcinin de durumunun iyi olduğunu ve yakında serbest bırakılacaklarını söyledi.

        Ponomaryov, "Nerede olduklarını biliyoruz. Durumları iyi. Onlara bir süre ortalıkta fazla dolaşmamalarını söylemiştik. Ama bu dört kişi çok inatçı çıktı. Elbette sonunda da gözaltına alındılar" dedi.

        AGİT Özel Gözlem Misyonu bünyesinde görev yapan dört kişilik gruptaki Türk gözlemcinin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda görevli Koordinatör Memet Kılıç olduğu açıklanmıştı.

        11 GÖZLEMCİYLE BAĞLANTI SAĞLANDI

        Öte yandan AGİT, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te iletişimin kesildiğini açıkladığı 11 gözlemciye ulaşıldığını duyurdu. AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, Donetsk'te görev yapan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu üyesi 11 gözlemcinin Donetsk bölgesine döndükleri ve iletişimin tekrar sağlandığı belirtildi.

        AGİT'ten yapılan ilk açıklamada Donetsk'in batısındaki Dnipropetrovsk şehrine giden ekibi taşıyan üç aracın Marinka yolunda durduruldukları ve 11 gözlemciyle bağlantının kesildiği ifade edilmişti.

        Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Konseyi tarafından 21 Mart'ta düzenlenen toplantıda, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kurulmuş ve misyon Ukrayna'da görev yapmaya başlamıştı. Ülkede görevli gözlemci sayısının 200 olduğu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ