Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Amerikalı gazeteciyi başını keserek öldüren IŞİD militanı, Cihatçı John böyle avlanacak, SAS komandolarını Irak ve Suriye’ye gönderdi.

        Amerikalı gazeteci James Foley’in başını keserek öldüren IŞİD militanının John isimli İngiliz bir cihatçı olduğunun belirlenmesinin ardından İngiliz hükümeti, yüksek teknoloji izleme ve keşif ekipmanları kullanan elit SAS komandolarını Irak ve Suriye’ye gönderdi.

        Bölgede 4 gruba ayrılan SAS ve ona yardımcı olan Özel Keşif Birliği ve Kuzey Iraklı Kürtlerden oluşan ekiplerin 1 yıl önce İngiltere’de DJ’lik yapan Arap asıllı İngiliz Abdülmecit Abdel Bary (23) olduğuna kesin gözüyle bakılan cihatçı John’u bulmalarının an meselesi olduğu belirtildi. Kimliğinin yanı sıra kan, ter ve DNA örnekleriyle birlikte ses ve tıbbi kayıtları da uzmanların elinde olan Bary’nin ayrıca kafa kesme videosunda görünen bıçaklı katilin yakınlaştırılmış göz kayıtlarıyla uyuşup uyuşmadığına da bakılacak. Bölgede yerel güçlerle işbirliği içinde olan komandoların yakalanan tüm cihatçıların sorgularına katıldıkları ve elde ettikleri verileri uydu bağlantısıyla bölgede uçan İngiliz casus uçaklarına yolladıkları, bunların da verileri işlemek üzere Cheltenham’daki Gizli İletişim Karargâhı’na göndermeye başladıkları belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ