Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'da “Şeriat polisi" tedirginliği

        Wuppertal polisi yazılı bir açıklama yaparak, basında çıkan haberlerden sonra çok sayıda vatandaşın kendilerini aradığını bildirdi. Açıklamada, vatandaşların korku ve endişelerini dile getirdiği ifade edildi. Telefonların yoğunluğu nedeniyle Wuppertal polisi özel bir hat açarak vatandaşlardan Şeriat Polisi ile ilgili ihbar ve şikayetlerini acil durumlar dışında bildirmeleri için özel bir telefon hattı kurdu.

        Wuppertal'de bir süre önce ortaya çıkan ve kendilerini "Şeriat Polisi" olarak nitelendiren Selefi grubun akşam saatlerinde kent sokaklarında dolaşarak gençlere propaganda yaptığı iddia ediliyor Kimi zaman üzerinde "Şeriat Polisi" yazan turuncu yelekler de giyen Selefiler, propaganda için özellikle eğlence mekanlarının önlerini tercih ediyorlar. Alman polisinin söz konusu Selefi gençler hakkında başlattığı soruşturma ise çok yönlü sürüyor.

        "Şeriat Polisi" Alman siyasetçilerin de tepkisine neden oldu. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Bild gazetesine konuştu ve "Bu topraklar üzerinde şeriata müsamaha gösterilmeyecektir. Hiç kimse Alman polisinin adını kötüye kullanmaya cüret etmemeli. 'Şeriat Polisi'ne karşı harekete geçilecek" açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ