Padişah arşivinden çıktı!
Fotoğraf meraklısı olarak bilinen Sultan II. Abdülhamid, İstanbul'un her köşesinden fotoğraflar çektirerek bunları arşivletti. İşte o arşivden fotoğraflar...
Sultan 2. Abdülhamid'in 'Yıldız Albümleri Arşivi'nden 80 eser, "Akıllı Şehirler Fuarı" kapsamında düzenlenen "Resimli Dünya Tarihi" adlı sergiyle ziyaretçilere kapısını açtı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından, 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Şehirler Fuarı'nda Sultan 2. Abdülhamid'e ait "Yıldız Arşivi Fotoğrafları" "Resimli Dünya Tarihi" isimli sergiyle görücüye çıktı.
Sultan 2. Abdülhamid'in dünya vizyonunu ve teknoloji merakını anlatmak amacıyla düzenlenen sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak.
DÜNYANIN İLK VE EN BÜYÜK KOLEKSİYONUSergilenen fotoğraflar arasında dünyanın çeşitli coğrafyalarından fotoğraflar ve dünya liderlerine ait kareler bulunuyor.
Sultan 2. Abdülhamid'in 35 bin kareyi aşan fotoğraf koleksiyonu, dünyanın ilk ve en büyük koleksiyonu olma özelliği taşıyor.
Sergide, Sultan Abdülhamid'in teknoloji merakına dair şu bilgiler bulunuyor:"Sultan II. Abdülhamid, teknolojiye meraklı bir padişahtı. 19. yüzyılda fen bilimlerinde yaşanan baş döndürücü ilerleme Sultanı da cezbediyordu.
Sultan Abdülhamid sadece fotoğraf karelerine değil fotoğraf makinelerine de meraklıydı. Bu sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyordu.
İlgi alanı fotoğrafla da sınırlı değildi. Fen bilimlerinde gelişmeleri yakından takip ediyor ve merakını cezbeden teknik aletleri yurt dışından getirtiyordu."
II. ABDÜLHAMİD'İN ARŞİVİNDEN ÇIKAN DİĞER FOTOĞRAFLAR... - II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivinden hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar yayınladı. Fotoğraf merakıyla bilinen Sultan II. Abdülhamid dünyanın hemen her yerinden, İstanbul'un her köşesinden fotoğraflar çektirerek bunları arşivletti.
Bu geniş arşiv de 3 kitap halinde toplanarak basıldı. İşte o arşivden fotoğraflar... Perdeli Köşk, 1888 Kağıthane
Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından yaptırılan Alman Çeşmesi'nin İstanbul'a getirilmesi, 1900-1901
Topkapı Sarayı'nda askerlerin koğuşlarının önündeki musluklu çeşme ve tuluma, 1888-1889, Sultanahmet
Topkapı Sarayı'nda askerlerin koğuşlarının önündeki musluklu çeşme ve tuluma, 1888-1889, Sultanahmet
Topkapı Sarayı-Sultan III. Osman Köşkü'nün karşısına konan tulumba ve taş kurna, 1888-1889, Sultanahmet
REKLAM advertisement1