Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ak Partili Külünk: FETÖ'yle mücadelenin henüz başındayız

        AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) İngiltere şubesince yeni öğrenim yılının başlangıcı vesilesiyle düzenlenen toplantıda Londra’da öğrenim gören gençlerle bir araya geldi.

        Toplantıda AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Külünk, FETÖ’yle mücadelede gelinen aşamayı değerlendirdi.

        "FETÖ’yle mücadelenin henüz başındayız." ifadesini kullanan Külünk, "Sürecin en önemli özelliği, bu silahlı terör örgütünün devletimiz ve milletimiz ile güçlü bir ittifak sonucunda bütün şifrelerinin çözülmüş olması, 40 yıllık Türkiye’ye dayatılmış bu örgütün bütün özellikleriyle bilinir hale gelmesi." diye konuştu.

        Türkiye’nin bugün FETÖ’yü bütün suç unsurlarıyla tarif edebilecek bir bilgi ağına ulaştığını anlatan Külünk, "Bu örgüt Türkiye yeni nesil bir terör örgütü olduğundan bilinirliği çok düşüktü. Hem hukuki meşruiyet üzerinden, hem de toplumsal meşruiyet üzerinden gizlenme kabiliyeti vardı.15 Temmuz sonrası kısa bir zaman aralığında bu millet bu örgütü deşifre etti, devlete teslim etti. Bundan sonraki aşama, güvenlik güçlerimizin ve adalet bürokrasimizin çalışmalarıyla bu örgütle uzun süreli mücadeleyi gerçekleştirmek." değerlendirmesini yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ