Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yüreğin varsa gel!"

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Yüreğin varsa gensoru günü meclise gel" dedi.

        Partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adının değiştirilmesini isteyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e ateş püskürerek, "O'nun derdi Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı. O'nun değiştirmek istediği o. Sabiha Gökçen'le başlayacak, iki yıl sonra Atatürk Havalimanı'nı gündeme getirecek. O kafa, o cahiliye artı kafa, eminim ki yakında Atatürk'ü savaş suçlusu ilan eder. O kafanın asıl derdi Sabiha Gökçen değil, Atatürk Havalimanı'dır. Onu değiştirmek isteyecektir. Yavaş yavaş geliyor. Zannediyor musunuz ki siz sürekli İsmet İnönü'ye hakaret ediyorlar? Dertlerinin İsmet İnönü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hayır, asıl dertleri Atatürk. Şimdilik Atatürk'e sataşmıyorlar. Şimdilik ama. Sabiha Gökçen'le başladıysa, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'na da gelecektir o kafa. Türk milleti buna hazırlıklı olsun diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi buna hazırlıklı merak etmeyin" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'a karşı üslubu sıkça eleştirilen Muharrem İnce, bal gibi eleştiri yapabileceklerini söyleyerek, "Bal gibi de söylerim. Başbakansa bizim kralımız mı? Padişahımız mı? Ne demek. Laf mı söylemeyeceğiz biz başbakana. Yetimin hakkını soracağız. Bu milletin özelleştirmeyle nasıl paralarını çarçur ettiklerini soracağız. Onları nasıl zenginleştirdiklerinin hesabını soracağız. Hiç, vız gelir, tırıs gider. Onlar istedikleri kadar göndersinler o fezlekeleri. Onlar yanlış haritayı alkışlıyor olabilirler. Hatırlayın yanlış haritayı alkışlamışlardı. Başbakan'ın her dediğine 'evet' diyebilirler. Biz onların maaşlı elemanı değiliz. Tayyip Erdoğan Başbakan ise biz onun maaşlı elemanı mıyız? Devlet bize maaş veriyorsa Recep Erdoğan'ın cebinden mi veriyor? Bu milletin vergilerinden toplanan paradan maaş veriyor bize bu devlet. Recep beyin paralarını mı alıyoruz. Onun maaşlı elemanı mıyız biz? Bizi milletvekili o'mu yaptı. O'mu oy verdi bize. Bizi listeye o'mu koydu. Kim oluyor bunlar, eleştiremezmiş. Bal gibi de eleştiririm" şeklinde konuştu.

        CHP'li belediyelerin Alman vakıfları aracılığıyla PKK'ya yardım ettiği iddialarına ise sert tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili İnce, "Yüreği varsa başbakanın, bu hafta gensoru görüşülecek. Ben konuşacağım CHP adına. Gelsin başbakan sorularıma hesap versin. Alman vakıfları CHP'li belediyelere para veriyor, bunlar da PKK'ya yardım ediyor' diyorlar. Biz de gensoru verdik. Açıklamazsan namertsin. Hangi belediye bunlar. Gel, zaten böyle bilgin varsa da görevini yerine getirmiyorsan suç işliyorsun. Sen başbakan olarak eğer bir CHP'li belediye, Alman vakıfları aracılığıyla PKK'ya yardım etmişse, sen bunu biliyorsan ve görevini yapmıyorsan zaten suç işliyorsun. O başbakanlık koltuğunda oturmaman lazım. Öyle çamur at izi kalsın yok. Bal gibi de hesabını sorarız. Yüreği varsa başbakanın gensoru günü gelsin meclise" ifadelerini kullandı.

        Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Abant'ta yaptığı toplantının kapanış gününde 'Türkiye'nin topraklarını satıyorlar' eleştirilerine yanıt veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a da yüklenen Muharrem İnce, "Satmadıkları ne kaldı doğrusu merak ediyorum. Bu ülkenin PETKİM'ini sattılar. Bu ülkenin Tekel'ini sattılar. Bu ülkenin Telekom'unu sattılar. Fabrikalarını sattılar. Limanlarını sattılar. Bu ülkede 80-90 yıllık birikimlerimizin tümünü sattılar. Geç kalmışlar bide. Eh yani, biraz utanma olur insanda ne söyleyeyim. Bu ülkenin bütün kaynakları gitti. Türkiye artık Ortadoğu'da bir taşeron haline geldi, ayrıca Suriye'yi sıkıştıran, Libya'yı bombalayan, İran'ı sıkıştıran, komşularıyla kavgalı, Kıbrıs'ta taviz veren bir ülke olduk. Türkiye bu halde artık. Türkiye Ortadoğu'da emperyalist güçlerin bir maşası, bir jandarması artık. Türkiye artık onurlu, bağımsız, dik duran bir ülke değil. Türkiye'nin bütün kaynaklarını sattılar. Ama bunları geri alacağız. Kimse merak etmesin. Onlardan bunun hesabını fitil fitil getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

        29 Ekim törenlerinin iptal edilmesini yeniden gündeme getiren İnce, "Zafer Çağlayan'a ayrıca şunu da söylemek isterim. 29 Ekim törenlerini iptal ettiler 'acımız var' diye. O gece saat 03:00'e kadar düğün dernek yapmasını bildiler. Bunu en iyi herhalde Zafer Çağlayan bilir. Ne demek istediğimi anlamıştır O" diyerek Ekonomi Bakanı'na yüklendi.

        Muharrem İnce, açıklamalarının ardından bir süre partililerle sohbet ettikten sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ