Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Kuran Fihrist Sözlüğü Bilgin İle İlgili Ayetler Nelerdir? Kuran Fihristi İle Bilgin Ayetleri Nedir?

        Kur'an fihristi, Kur'an-ı Kerim'de bulunan ayetlerin konularına göre düzenlenmiş bir indekstir. Bu indeks, Kur'an'da bahsedilen konuların alfabetik bir şekilde sıralandığı ve her konunun hangi ayetlerde geçtiğini belirten bir referans kaynağıdır. Kur'an fihristi, Kur'an okuyucuları için oldukça faydalı bir araçtır ve Kur'an'ın içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

        Bilgin Ayetleri Nelerdir?

        Bilgin ile ilgili ayetler de bu noktada sık sık araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Kuran-ı Kerim\’de Bilgin ile ilgili ayetler yer almaktadır

        Bilgin İle İlgili Ayetler Nedir?

        Maide Suresi, 44. ayet:

        Gerçek şu ki, Biz Tevrat'ı, içinde bir hidayet ve nur olarak indirdik. Teslim olmuş peygamberler, Yahudilere onunla hükmederlerdi. Bilgin-yöneticiler (Rabbaniyun) ve yüksek bilginler de (Ahbar), Allah'ın Kitabı'nı korumakla görevli kılındıklarından ve onun üzerine şahidler olduklarından (onunla hükmederlerdi.) Öyleyse insanlardan korkmayın, Benden korkun ve ayetlerimi az bir değere karşılık satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafir olanlardır.

        Maide Suresi, 63. ayet:

        Bilgin-yöneticileri (Rabbaniyyun) ve yüksek bilginleri (Ahbar), onları, günah söylemelerinden ve haram yiyiciliklerinden sakındırmalı değil miydi? Yapmakta oldukları ne kötüdür.

        Araf Suresi, 109. ayet:

        Firavun kavminin önde gelenleri dediler ki: "Bu gerçekten bilgin bir büyücüdür";

        Araf Suresi, 112. ayet:

        "Bütün bilgin büyücüleri sana getirsinler."

        Tevbe Suresi, 31. ayet:

        Onlar, Allah'ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de. Oysa onlar, tek olan bir İlah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka İlah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden Yücedir.

        Tevbe Suresi, 34. ayet:

        Ey iman edenler, gerçek şu ki, (Yahudi) bilginlerinden ve (Hıristiyan) rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele.

        Yunus Suresi, 79. ayet:

        Firavun: "Bana bütün bilgin büyücüleri getirin" dedi.

        Hicr Suresi, 53. ayet:

        Dediler ki: "Korkma biz sana bilgin bir çocuk müjdelemekteyiz."

        Şuara Suresi, 34. ayet:

        (Firavun,) Çevresindeki önde gelenlere: "Bu" dedi, "Doğrusu bilgin bir büyücüdür."

        Şuara Suresi, 197. ayet:

        İsrailoğulları bilginlerinin onu bilmesi onlar için bir delil (ayet) değil mi?

        Zariyat Suresi, 28. ayet:

        (Onlar yemeyince) Bunun üzerine içine bir tür korku düştü. "Korkma" dediler ve ona bilgin bir erkek çocuk müjdesini verdiler.