Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Fed faiz kararı 2024: Fed Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı tarihi ne? Fed faizleri düşürecek mi, beklenti ne yönde? - Merak Edilenler Haberleri Atasözleri ve Anlamlari Arık etten yağlı tirit olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Bülbülün çektiği dili belası Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Dışı eli yakar, içi beni yakar Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Harman yel ile, düğün el ile Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Kara kışta karlar, martta yağmaz, nisanda durmazsa değme çiftçinin keyfine Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Sağ olsun da dağ ardında olsun Atasözünün Anlamı Ne Demek? Deyimler ve Anlamları (Bir Işte) Saç Sakal Ağartmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları (Birini) Bozuk Para Gibi Harcamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Geri Komamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Gözüne Girmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Harı Geçmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Hüküm Sürmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları İnşallahla Maşallahla Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Kafası Kazan (Gibi) Olmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Kavga Çıkmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Kimseye Eyvallah Etmemek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Küçük Düşürmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Marmara Çırası Gibi Yakmak (Yanmak) Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Mürekkep Yalamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Öne Sürmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Sonu Gelmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Tekerine (Tekerinin Önüne) Taş Koymak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Uykuya Dalmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Yanlış Ata Oynamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Yuvarlak Hesap Deyiminin Anlamı Nedir? Kuran Fihrist Sözlüğü Erzak İle İlgili Ayetler Nelerdir? Kuran Fihristi İle Erzak Ayetleri Nedir?

        Kur'an fihristi, Kur'an-ı Kerim'de bulunan ayetlerin konularına göre düzenlenmiş bir indekstir. Bu indeks, Kur'an'da bahsedilen konuların alfabetik bir şekilde sıralandığı ve her konunun hangi ayetlerde geçtiğini belirten bir referans kaynağıdır. Kur'an fihristi, Kur'an okuyucuları için oldukça faydalı bir araçtır ve Kur'an'ın içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

        Erzak Ayetleri Nelerdir?

        Erzak ile ilgili ayetler de bu noktada sık sık araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Kuran-ı Kerim\’de Erzak ile ilgili ayetler yer almaktadır

        Erzak İle İlgili Ayetler Nedir?

        Yusuf Suresi, 59. ayet:

        Onların erzak yüklerini hazırlayınca dedi ki: "Bana babanızdan olan kardeşinizi getirin. Görmüyor musunuz, ben ölçüyü tam tutarım ve ben konukseverlerin en hayırlısıyım."

        Yusuf Suresi, 63. ayet:

        Böylelikle babalarına döndükleri zaman, dediler ki: "Ey babamız, ölçek bizden engellendi. Bu durumda kardeşimizi bizimle gönder de erzağı alalım. Onu mutlaka koruyacağız."

        Yusuf Suresi, 65. ayet:

        Erzak yüklerini açıp da sermayelerinin kendilerine geri verilmiş olduğunu gördüklerinde, dediler ki: "Ey Babamız, daha neyi arıyoruz, işte sermayemiz bize geri verilmiş; (bununla yine) ailemize erzak getiririz, kardeşimizi koruruz ve bir deve yükünü de ilave ederiz. Bu (aldığımız) az bir ölçektir."

        Yusuf Suresi, 70. ayet:

        Erzak yüklerini kendilerine hazırlayınca da, su kabını kardeşinin yükü içine bıraktı, sonra bir münadi (şöyle) seslendi: "Ey kafile, sizler gerçekten hırsızsınız."