Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Medya TRT ve AA Basın Konseyi'nden çekildi

        Basın Konseyi Yüksek Kurulu Oktay Ekşi’nin göreve devam etmesi yönünde karar alınca, TRT konseyden çekildiğini açıkladı. Anadolu Ajansı (AA) da konseyden ayrıldığını bildirdi.

        TRT, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantısında göreve devam etmesi yönünde karar alınması üzerine konseyden çekildiğini açıkladı. TRT Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, başkanı olduğu Basın Konseyi tarafından, basın meslek ilkelerini çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da “tuhaf bir oylamayla” yeniden Basın Konseyi Başkanlığı’na seçilen Ekşi’nin durumunun, tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarstığı belirtildi.

        Açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir. Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak Basın Konseyi’nden çekiliyoruz.”

        AA DA AYRILDI

        TRT’nin ardından Anadolu Ajansı da Basın konseyi’nden çekildiğini açıkladı. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi “AA olarak Basın Konseyi’nin arzu ettiğimiz geniş katılımlı bir hüviyete bürünmesini temin edecek her türlü girişime bundan sonra açık olduğumuzu belirtiyoruz. Bu sağlanamadığı sürece orada bulunmayı da içimize sindiremediğimizi ifade ediyoruz” dedi. Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği de Basın Konseyi’nden çekildiğini açıkladı.

        HT GAZETE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ