Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya ‘Haydar haydar’ dedi, yıktı geçti VİDEO

        Zafer Akbaş / HT MAGAZİN

        Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel ve Merve Boluğur’un başrollerini paylaştığı Kuzey Güney dizisinin önceki akşam yayınlanan bölümünün final sahnesinde, Can Gox’un yorumuyla Haydar Haydar çaldı.

        Kuzey’in kardeşi Güney’e sadakat testi yaptığı sahnede çalan şarkıyla Can Gox, gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Yorumuyla kimileri tarafından Cem Karaca’ya, kimileri tarafından da Leonard Cohen’e benzetilen Can Gox, Kaybedenler Kulübü filminin müziklerine de imza atmıştı.

        Can Gox’un gerçek adı Can Göksun. Soyadının ilk dört harfinin İngilizce yazılışında esinlenip kendisine Gox diyor. İlk kez 16 yaşında sahneye çıktı. Bilgi Üniversitesi’nden burs kazandı ve Caz Bölümü’nde eğitim aldı. aynı bölümden mezun olmadan ayrıldı. Okulda Randy Esen, nükhet Ruacan, aydın Esen, neşet Ruacan, Mike Wilkens gibi eğitmenlerden edindiği bilgi ve birikimi sahne performansına yansıtmayı, müzikal felsefe olarak seçti. 2000 yılında kurduğu Blues Mobil adlı grubuyla çeşitli kulüplerde sahneye çıktı. Geçen sene Tolga Örnek imzalı Kaybedenler Kulübü adlı filmde, Moody Blues’un efsane şarkısı Melancholy Man’i seslendirerek dikkat çekti.

        İMAJI MOR GÖZLÜKLERİ

        Yine aynı filmde Gülce Duru’yla My Woman adlı şarkıyı da okudu. Müzik otoritelerine göre Türkiye’deki en iyi caz ve blues gırtlağına sahip şarkıcı. Doğa İçin çal 2’de de, aşık veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım’ını yorumladı. Shaft, Baykuş, Ferda ne gibi kulüplerde sahne alan Can Gox, mor gözlükleriyle de kendisine has bir imaja sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ