Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Talipoğlu organlarını bağışladı

        Isparta’ya program çekimi için gelirken köylülerin sattığı mantardan zehirlenen Tayfun Talipoğlu ve ekibinden üç kişi Isparta Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde tedavi altına alınmıştı.

        Üç gün boyunca kontrol altında tutulan ve bugün taburcu olmak için hazırlanan Talipoğlu’nun karaciğer değerleri normalin biraz üstünde çıkınca, bir gün daha kontrol altında tutulmasına karar verildi. Ekipten Gökhan Bacak ve Niyazi Mamış ve Çağatay Esentur ise taburcu oldu.

        BUGÜN ÇIKMAYI BEKLİYORDUM

        Gazetecilere açıklamada bulunan Tayfun Talipoğlu, “Hepimiz bugün çıkmayı bekliyorduk. Sağlık ekibimiz karaciğer verilerinde yüksek değer almışlar. Bu yüzden tekrar kan verilip bakılacak. Taburcu olacağız diye çıkmaya hazırlanmıştık. Bir gün daha buradayız” dedi.

        ORGANLARINI BAĞIŞLADI

        Hastanenin organ bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Talipoğlu, “Bize de bir organ bağışı kartı verdiler” diyerek organlarını bağışladığını açıkladı. Mantardan zehirlenmesinden sonra bu konuda bir farkındalık oluştuğunu da söyleyen Talipoğlu, “ Doktor bir arkadaşım beni aradı. ‘senin bir misyonun vardı bu da yeni bir misyon oldu. Sayende belki bir çok insanın hayatı kurtuldu’ dedi. Bizim genel zihniyetimiz de ‘bize bir şey olmaz’ var ya. Oysa ‘ bize bir şey olur’ arkadaşlar. Doğanın dengesiyle çok oynadık. Kültür mantarının bile iyi korunması iyi muhafaza edilmesi gerekiyormuş. Bu vesileyle mantar zehirlenmesi konusunda da günden oluştu. En azından bir faydamız oldu” dedi. Talipoğlu’nun yarın hastaneden çıkacağı ve İstanbul’a gideceği öğrenildi.

        Tayfun Talipoğlu ve ekibinden üç kişi Isparta’ya program çekimi için gelirken köylülerin sattığı mantardan zehirlenerek Isparta Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde 10 Aralık Pazar günü akşam tedavi altına alınmışlardı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ