Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk TV Habertürk'e 3 ödül birden

        Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinin oylamasıyla belirlenen "Yeni Yüzyıl'ın İletişim Ödülleri 2012"de Ciner Medya Grubu ödülleri topladı. Öğrenciler, "En İyi Gazete" ödülünü Habertürk Gazetesi'ne, "En İyi Haber Kanalı" ödülünü Habertürk TV'ye, "En İyi Tartışma Programı" ödülünü de yine Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu "Türkiye'nin Nabzı" programına verdi.

        Törende "En İyi Gazete Ödülü"nü Habertürk editörlerinden Kürşad Oğuz, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz'ün elinden aldı. Oğuz, Habertürk'ün çok genç bir gazete olmasına rağmen kısa zamanda başarıya ulaştığını söyleyerek, ödülü gençlerin elinden almanın kendileri için çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

        Serkan AKKOÇ / AHT

        Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencisi 3054 kişinin katılımıyla internet ortamı üzerinde yapılan oylamadan sonra "2012 Yeni Yüzyıl İletişim Ödülleri" kazananları belli oldu. 22 kategoride verilen ödüllerin sahiplerine verilmesi için üniversitenin Zeytinburnu'ndaki kampüsünde Alev Ofluoğlu Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

        Törende konuşan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, gazetecilik yaptığı yıllardan bahsederek, "Bizim şimdiye oranla daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ben mesleğe başladığım yıllarda bu kadar iletişim fakültesi mezunu çıkmıyor, iş bulmak daha kolaydı. Denenmişlikler azdı, herhangi bir farklılığı ortaya koyduğunuzda öne çıkmanız daha kolaydı. Ayrıca en önemlisi Dr. Enver Ören, Mehmet Ali Birand gibi iletişim dehalarının öğretmenliği vardı. Şimdi ise 172 üniversiteden 57'sinde iletişim fakültesi var ve her yıl 10 binin üzerinde mezun çıkıyor. Sektör, bunların sadece çok küçük bir kısmını mesleğe alabilecek kapasitede. Denenmemişlikler kalmadı, neredeyse herkes herşeyi yaptı. Farkedilmek daha zor" dedi.

        İletişim öğrencilerine meslekte başarılı olabilmeleri için bireysel performanslarının çok iyi olması gerektiğini, yabancı dil öğreniminin bir ya da iki dille sınırlı kalmaması gerektiğini, kendilerini bilgiyle donatmaları gerektiğini ve bu işi öncelikle para için yapmamaları gerektiğinin altını çizdi.

        Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde "Medya Onur Ödülü"ne layık görülen merhum Dr. Enver Ören'in ödülünü oğlu Ahmet Mücahid Ören üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu'nun elinden aldı. Babasının meslek hayatına siyasi çalkantıların yaşandığı 1970'li yıllarda Biyoloji Öğretmeni olarak başladığını belirterek, öğrencileriyle kurduğu iyi iletişimden bahsetti. Mücahid Ören, babasının cesaretle geçtiğini söylediği hayatını kitaba dönüştürdüklerini söyleyerek, medya dünyasında attığı cesur adımları anlattı.

        Törende yine merhum Mehmet Ali Birand'ın "En İyi Anchorman" ödülü yine Azmi Ofluoğlu tarafından Kanal D muhabirlerinden Ekrem Açıkel'e takdim edildi.

        Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı oylamanın yıldızı Ciner Medya Grubu oldu. Öğrenciler, "En İyi Gazete", "En İyi Haber Kanalı" ve "En İyi Tartışma Programı" kategorilerinde Ciner Medya Grubu yayınlarını ödüle layık gördü.

        Törende "En İyi Gazete Ödülü"nü Habertürk editörlerinden Kürşad Oğuz, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz'ün elinden aldı. Oğuz, Habertürk'ün çok genç bir gazete olmasına rağmen kısa zamanda başarıya ulaştığını söyleyerek, ödülü gençlerin elinden almanın kendileri için çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

        "En İyi Haber Kanalı" ödülünü alan Habertürk TV Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç da üniversitelerden gelen ödüllerin kendileri için bir motvasyon kaynağı olduğunu belirterek, ödüllerin oylama sonucu belirlenmiş olmasının da kendisi için önemli olduğunu vurguladı.

        Kendisinin "En İyi Tartışma Programı" ödülünü Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar'ın elinden alan Didem Arslan Yılmaz da, iletişim öğrencileriyle tecrübelerini paylaşarak, belli bir alanda uzmanlaşmalarının öneminden bahsetti. Yılmaz, yaptıkları işin bir ekip çalışması olduğunu anlatarak, ödülü çalışma arkadaşları adına da aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ