Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Ünlü gazeteciye 'Gezi' soruşturması

        Tülay ŞUBATLI / AHT

        Gazeteci Tayfun Talipoğlu'na, Gezi Parkı olayları sırasında attığı bir tweet nedeniyle soruşturma açıldı. Pazartesi günü emniyete gidip ifade vereceği bilgisini de yine Twitter'dan duyuran Talipoğlu, soruşturmanın polislerle ilgili bir twiti nedeniyle açılmış olabileceğini söyledi.

        Gazeteci Tayfun Talipoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdıkları nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını yine Twitter üzerinden duyurdu. Talipoğlu Twitter hesabından "Gezi Direnişi ile ilgili attığım tweetler yüzünden hakkımda soruşturma açıldı. Pazartesi Gayrettepe'de ifade vereceğim." diye yazdı.

        BİLİŞİM SUÇLARI SORUŞTURMA AÇTI

        HABERTÜRK'e konuşan Talipoğlu " Gezı Direnişi ile ilgili attığım Tweetler yüzünden hakkımda soruşturma açıldı. Bilişim Suçları'ndan bir polis aradı ve "Hakkınızda şikayet olmuş, soruşturma açacağız. İfadenizi alacağız. Gerekirse bulunduğunuz yere Ankara'ya gönderelim dediler. Yok dedim. Ben İstanbul'a gelirim dedi. Pazartesi günü saat 11'de Gayrettepe'ye gidip ifade vereceğim" dedi.

        BİR MESLEK GRUBU ŞİKAYET ETTİ

        Kendisini kimin şikayet ettiğini bilmediğini belirten Talipoğlu "Arayan polis memuri 'Bir meslek grubuna yönelik yazdığınız tweet nedeniyle şikayet var' demişti. Meslek grubu deyince benim yazdığım şöyle bir tweetim vardı; "Polis kapalı mekanlara gaz bombası atıyor. Birisi o.. çocukluğunu durdursun" diye yazmıştım."

        POLİSE HAKARET YOK

        Bu tweetinin takipçilerinden biri tarafından 'o.... çocuğu' olarak algılandığını ve kendisine tepki gösterdiğini söyleyen Talipoğlu "Herhalde polisler üstüne alındı ama bu sözü polislere demedim. Kapalı mekana gaz atılması olayı kastederek 'çocukluğu' dedim. Bu sözde polislere yönelik bir hakaret yok. Gazdan ötürü çoluk çocuk böğürmeye başlayınca kapalı yere gaz atılmasına tepki gösterdim ve o tweeti yazdım." diye konuştu.

        "BU BİR GÖZDAĞIDIR"

        Yazdığım bu tweetten ötürü soruşturma açılması çok komik" diyen Talipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Gazı yemişsin böğrüyorsun. Çoluk çocuk yerlerde sürünüyor kusuyor. Gaz atanın suçu yok. İnsanların üstüne su sıkmak, işkence yapmak suç değil, polis yapınca bütün polise mal etmeyelim diyeceksin. Sen dayağı yiyorsun ama bir şey deme diyorlarlar. Twitter'da bir sürü insan bir şeyler yazdı. Bana soruşturma açılması bir gözdağıdır. Bakın twitleri takip ediyoruz diyorlar.

        İŞTE O TWEET

        TAYFUN TALİPOĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMAYI BÖYLE DUYURDU

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ