Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk TV Didem Arslan Yılmaz, Türkiye'nin Nabzı, Habertürk TV, medya etik ödülü, Medya Etik ödülleri

        AHT

        Medya Etik Konseyi tarafından medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleğini icra eden gazetecileri ve basın kuruluşlarını teşvik etmek için bu yıl 4. düzenlenen 'Medya Etik Ödülleri' sahiplerini buldu. Habertürk Gazetesi Muhabiri Sultan Uçar, 'Sultanahmet'in Minaresi kaydı" başlıklı haberiyle Kültür Sanat Haberi Etik Ödülü'nü alan isim oldu.

        Habertürk TV'den Didem Arslan Yılmaz, "Türkiye'nin Nabzı" programıyla TV Haber Etik Ödülü'ne layık görüldü. Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) düzenlenen törende konuşan Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, medyada etik değerlerin her geçen gün azaldığını söyledi. Ödülünü Esendir'den alan Sultan Uçar, "Bir ülkede, 'Medya Etik Ödülleri' adı altında bir ödül veriliyorsa, bu durum o ülkede basında etik değerlerle ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu gösterir. Ödül için şahsım ve gazetem adına teşekkür ederim. Ancak mesleğim adına üzücü bulduğum bu ödüllerin anlamını yitireceği günü görmeyi ümit ediyorum" diye konuştu.

        Törende 6 kategoride ve 29 dalda 51 gazeteci ödül aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ