Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Pınar Altuğ'dan 'kürk' tepkisi - Magazin haberleri
        1

        Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre; Ünlü oyuncu Pınar Altuğ, önceki gün bir alışveriş merkezinde objektiflere takıldı.

        Bir mağazada alışveriş yaptığı zannedilen Altuğ'u vitrinleri düzenlerken görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

        2

        Kendi adının yazdığı bir reyonu düzenlerken görüntülenen Pınar Altuğ'un yeni bir mağaza açtığı öğrenildi.

        "Beni alışveriş yapıyor mu sandınız?" diyerek, habercilere takılan oyuncu, "Cumartesi günü kapılarımızı açtık. Bodrum'da bir mağazam vardı. Şimdi burada da oldu. Ben tekne tasarımları yapıyorum ama sadece tekne diye bir şey yok. Buradaki porselenlerden yastık, yorgan havluya kadar her şey benim çizimim. Evde ya da ofisimde nakışını yaptığım ürünler... Çoğuna benim elim değiyor" dedi.

        3

        "DAHA NORMALLEŞEMEDİM"

        Normalleşme sürecine uyum sağlamaya çalıştığını sözlerine ekleyen Pınar Altuğ, "Ben daha normalleşmedim ama normalleşmeyi tabii ki özledim. Aşı bekliyorum. Hafta sonları doğaya gidiyoruz, kamptayız. Hala dikkat edilmesini düşünen taraftayım" ifadelerini kullandı.

        Sık sık doğada tatile çıkarak, izole olan Altuğ, "Aslında doğada geçirilen iki gün, başka yerde yapılan beş günlük tatile eşdeğer oluyor. Enerji depolayıp, tekrar çalışmaya hazır halde geri geliyoruz" şeklinde konuştu.

        4

        "BÜYÜK BİR SEBEP"

        Hayvanseverliği ile bilinen Pınar Altuğ, Bülent Ersoy'un kürk giymesi konusunda eleştirilmesi ile ilgili konuştu.

        "Talep olduğu sürece arz olacak" diyen Altuğ, "Ne zaman talep olmazsa, arz kalkar. 'Zaten yapılmış, daha önceden alınmış o yüzden giyiyorum. Ben giymesem başkası giyecek' mantığı hayvanların katledilmesi için büyük bir sebep" ifadelerini kullandı.

        5

        OLAY OLMUŞTU

        Ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında çıkan '450 bin TL'ye yeni kürk aldı' haberleri magazin gündemini sallamıştı. Ersoy için hazırlanan paltoda, 55 tilkinin kürkünün kullanıldığı ve yaklaşık 4 ayda tamamlandığı iddia edilmişti.

        Sosyal medyada da gündem olan kürk hakkında binlerce yorum yapılmıştı.

        Çıkan haberlerden sonra Ersoy'dan açıklama gelmişti. Diva, "O kürk üç sene önce yapıldı. Sanki yeni almışım gibi haber yapılmış. Daha önce 'Kürk almayacağım' demiştim ve dört yıldır da almadım" demişti.

        6

        KÜRK BAĞIŞI GERİ ÇEVRİLDİ

        Ersoy, geçtiğimiz aylarda ÇYDD'ye yapacağı bağış ile gündeme gelmişti. Ünlü sanatçı, Nişantaşı’ndaki bir mağazadan üzerinde tilki kafalarının bulunduğu iki kürk satın almış, ve gazetecilere toplam değeri 2.5 milyon lirayı bulan yirmi iki kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Diva, dernek yönetiminden hiç beklemediği bir karşılık almıştı.

        7

        Dernek, Ersoy’un kürk bağışını kabul etmeyeceklerini, "ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. Bu nedenle hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek elde edilen ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı kabul etmemiz söz konusu değildir" diyerek duyurmuştu.

        Bunun üzerine açıklama yapan Bülent Ersoy, ÇYDD'yi vasiyetnamesinden çıkarttığını dile getirmişti.

        Ersoy, "ÇYDD’nin tüzüğü gereği Atatürk’e uygun yaşadıklarını belirtiyorlar. Atamız da kürk giyiyordu. Ben Atatürk’ümle gurur duyuyorum. En büyük üzüntüm; Ona şarkı okuyamamak" demişti.

        8

        "ÇOK YÜKLÜ BİR BAĞIŞI KAYBETTİLER"

        Diva ayrıca, "Ben eğitime çok önem veririm. Onlar kız çocuklarını okutuyorlar diye bağışlamak istedim. Vasiyetimi değiştirdim zaten Mehmetçik Vakfı'na ve başka bir eğitim kurumuna daha bağış yaptım. Onlar bence ilgi çekmek için reddettiler. Bir daha da konuşmam. Telefonlarını da açmam. Çok yüklü bir bağışı kaybettiler" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ