Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Tekin 'bomba' benzetmesini eleştirdi

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteciler Ahmet Şık ile Ertuğrul Mavioğlu hakkında açılan davanın görüldüğü Kadıköy Adliyesi'ne geldi.

        Tekin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP olarak nerede baskı varsa, hukuksuzluk varsa, sorumluluk içerisinde arkadaşlarının yanında olacaklarını söyledi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmasına da değinen Tekin, ''Avrupa'daki benzetmesi, doğrusu Türkiye'de yaşayan bir yurttaş olarak beni şok etmiştir. Bir yazarın, bir gazetecinin kitabına bir bomba benzetmesi, Sayın Başbakanımızın ve beynindeki demokrasi kriterlerinin ne olduğunun en temel göstergesidir'' dedi.

        Tekin daha sonra duruşmayı izlemek üzere adliye binasına girdi.

        Bu arada, Şık ve Mavioğlu hakkındaki dava için Kadıköy Adliyesine gelen İstanbul Barosuna bağlı bir grup avukat adına Yıldız İmrek de yaptığı açıklamada, Şık'ın kitap taslağının toplatılması olayında, savunma hakkına ve savunma mesleğine yönelik çok ağır saldırılar olduğunu öne sürdü.

        İmrek, bu nedenle yapılan uygulamaların bir sansür, düşünce ve ifade özgürlüğüne ağır bir saldırı olduğunu, diğer taraftan da savunma hakkına yönelik çok ağır bir saldırı olduğu gerekçesiyle, tarihte eşine az rastlanan bir hukuk trajedisi yaşandığını iddia etti.

        Bu uygulamaları yapan hakim ve savcılar hakkında Hakim ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet dilekçesi göndereceklerini söyledi.

        Daha sonra avukatlar, adliye binası içerisindeki postaneye giderek, şikayet dilekçelerinini HSYK'ya postaladılar.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ