Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Van'daki yolsuzluk iddiası: Akdağ ve Tekin'den karşılıklı salvolar!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sağlık Bakanı, Van'daki soruşturmayı engelledi” sözleriyle gündeme getirdiği ihale yolsuzluğu iddiasıyla ilgili olarak CHP'li Gürsel Tekin ve AK Parti'li Recep Akdağ'dan karşılıklı açıklamalar geldi.

        TEKİN'DEN YENİ BELGE

        Gürsel Tekin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın imzasını taşıyan ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderilen bir yazıyı gazetecileri gösterdi.

        Yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Van ili sağlık kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelerle ilgili olarak bakanlığımız müfettişleri Ali Keskin ve Birol Taşdemir tarafından düzenlenen 26. 01. 2011 tarihli ve 107/01, 116/01 sayılı disiplin soruşturma raporu, 107/02, 116/02 sayılı tazmin raporu, 107/03, 116/03 sayılı tevdi raporu ile 107/04, 116/04 sayılı suç duyurusu raporunun ivedilikle durdurulması, konunun başka müfettişlerce inceleme ve soruşturmasının yapılmasını önemle rica ederim.”

        Tekin “Bu belge Akdağ’a aittir ve Akdağ’ın imzası var altında. İhale yapılmış. Müfettişler rapor hazırlamış, savcılığa intikal etmiş. Teftiş kurulu başkanına ’Derhal durdurun’ diyor. Durdurmanın gerekçesi ne? Bu ihaleyi kim aldı. Bakan’a kendi memleketinden çağrı yapıyoruz” dedi.

        "TEKİN AĞIR CEZA ALMIŞ BİR KİŞİ BU ONUN VEKİLLİĞİNE ENGEL"

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Tekin'in iddialarına gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da cevap verdi.

        Bakan Akdağ, burada gazetecilerin, ''CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Van'daki ihale yolsuzluğu iddiaları ile ilgili yeni belgelerle ortaya çıktığı'' yönündeki yorumları üzerine şunları söyledi: ''Belgelerle falan ortaya çıktığı yok. Elinde herhangi bir şey de yok. Biz bir soruşturma yapmışız, tamamlamışız, valilik de gereğini yapmış. Başsavcılık gereğini yapıyor. Gürsel Tekin, aslında kendisinin ağır cezadaki davasının belgelerini millete sunsa çok daha iyi olur. Biliyorsunuz, ağır ceza almış durumda. Bu aslında onun milletvekilliğine de engel. Ancak dava Yargıtayda beklediği için şu anda Gürsel Tekin atıp tutuyor. Gürsel Tekin, Yargıtayda bekleyen davasının arkasına sığınmış bir kişi. Onun için bu toplumda laf söylemeye hakkı yok.''

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ