Komünistler komünistlere biber gazı sıktı!
Mustafa Suphi'nin kurduğu ve kurulduğu günden bu yana illegal olarak faaliyet yürüten TKP, 92 yıl sonra legalleşti...
İnan GEDİK / ANKARA
TKP, kuruluşunu bir basın toplantısıyla duyurmak istedi. Ancak toplantıyı halen faaliyette olan diğer TKP’liler bastı. 2001 yılında Sosyalist İktidar Partisi’nin (SİP) isim değiştirmesiyle kurulan TKP’den küçük bir grup, basın açıklamasının yapılacağı binaya girerek toplantıyı dinlemek istedi.
Kalabalık bir grup da binanın önünde beklemeye başladı. Basın toplantısı başlamak üzereyken dışarıda bekleyen TKP’liler de toplu olarak binaya girmek istediler. Dışarıdaki grup, buna izin vermeyen ev sahibi TKP’lilere biber gazı sıktı. Ev sahibi TKP’lilerin karşılık vermesi üzerine çıkan kavgada bazı partililer yaralandı. Kavga üzerine polis binanın önüne gelerek geniş güvenlik önlemleri aldı.
‘HIRSIZ’ DEDİLER
Bu sırada içeride bulunan misafir TKP’liler ile ev sahibi TKP’liler tartışmaya başladı. Tartışmada taraflar birbirlerini provakötürlükle ve hırsızlıkla suçladılar. Tartışma “eski tüfekler”in sağduyulu yaklaşımıyla kavgaya dönüşmedi. TKP Kurucular Kurulu Sözcüsü Murat Nergiz ise sık sık kesilen basın toplantısında “İsim kavgasının tarafı değiliz. Biz geleneğimizin arkasındayız. Türkiye bir süre aynı isimli iki partiyi görecektir ancak herkes hangisinin SİP hangisinin TKP olduğunu karıştırmayacaktır” dedi.