Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset T.C.'ye dönüş

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da Heykel semtindeki tarihi valilik binasında bir süredir kullanılmaya başlanan ve Habertürk Gazetesi'nin gündeme taşıdığı, T.C. yazısının kaldırılması uygulamasında geri adım atıldı. Valilik, T.C. yazılı yeni bir tabela yaptırarak, binaya astı.

        Geçtiğimiz günlerde Bursa valilik binasında başında T.C. harfleri bulunan mermer tabelanın üzerine ‘Valilik' yazan yeni bir tabela konulmuş, bu gelişmeyi HABERTÜRK gazetesi gündeme getirmişti. HABERTÜRK'te yer alan haberin ardından bazı basın yayın organlarında da haber yer aldı. Vatandaşlar ile çok sayıda kurum ve kuruluş ile siyasi partinin tepkisi üzerine Bursa Valisi Şahabettin Harput bir açıklama yapıp uygulamanın yeni olmadığını söylese de "3 gün önce yeni bir tabela siparişi verildiğini" açıklamıştı.

        Üzerinde "T.C. Bursa Valiliği" yazan bu tabela, bugün bir kamyonete yüklenip getirildiği binada yerine asıldı. Vatandaşlar tabelanın yerini almasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, tabelanın bir daha değiştirilmemesini istediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ