Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Rekor tazminat!

        Cemiyet hayatının ünlü çifti Feryal ve Kemal Gülman çifti boşanıyor. Feryal Gülman, 22 yıllık kocası olan

        Türkiye’nin en zengin 58. kişisi durumundaki Kemal Gülman’a kendisini 22 yaşındaki bir genç kızla aldattığı iddiasıyla boşanma davası açtı.

        Sosyeteye bomba gibi düşen boşanma davasında ayrılık ve ihanet iddiaları kadar açılan davada Feryal Gülman’ın istediği tazminat miktarı da çok konuşuluyor. Kendisi ve oğlu için istediği nafakanın dışında Feryal

        Gülman 100 milyon lira manevi, 100 milyon lira da maddi olmak üzere toplam 200 milyon lira tazminat talep

        ediyor.

        Hukuk dünyasını da şok eden rekor tazminat miktarı, polemik konusu oldu. Ünlü isimler ve uzmanlar yüksek tazminatın nedenini ve olası sonuçlarını yorumladı.

        Oyuncu Wilma ELLES:

        ‘Tazminatın miktarı değil nedeni önemli’

        Ben onların aşkının çok büyük olduğuna inanıyorum. Benim için önemli olan onların sorunları aşıp tekrar birleşmeleri. O kadar uzun ve uyumlu evliliğin bitmesi üzücü.

        Tazminat davasında çok istemesi, eşinin maddi gücüyle doğru orantılıdır mutlaka. Ama önemli olan tazminat miktarı değil, tazminat istenmesine neden olan olaylar ve barışmaları.

        Şarkıcı Safiye SOYMAN:

        ‘Ben olsam daha fazla isterdim’

        Feryal benim iyi arkadaşım. 21 senede büyük emekler harcandı bu evlilik için. Bir anlık kırgınlıkla Feryal böyle yapmış olabilir. Aldatmanın bedeli yoktur. Ama ben olsaydım daha fazla isterdim. Bu işin şakası yok. 21 yıl diyoruz dile kolay. İbret-i alem için paranın yarısını da hayır kurumlarına bağışlardım.

        Şarkıcı Demet AKALIN:

        ‘Paraya değil zinaya bakın’

        Adamın zinasına değil istediği paraya takılıyorsunuz. Bazıları gururlu. Bazıları kumasına Ulus’tan ev tutturacak kadar yüzsüz. Yeter ki düzeni bozulmasın...

        Şarkıcı Tuğba EKİNCİ:

        ‘O seviyedeki biri için makul bir rakam’

        İnsanlar için çok yüksek rakam gibi görünen tazminat miktarı o seviyede yaşayan sayılı ailelerden birinin ferdi için normal ve makul bir rakam. Kadın haksızlığa uğramış ve gururu kırılmışsa tabii ki kendi seviyesinde alabilme ihtimali olan en yüksek rakamı isteyecektir. Mahkemelerin daha azına karar vereceğini de düşünerek yüksek tutmuş olabilir tazminat rakamını.

        Yazar-İmaj Danışmanı Oya GERMEN:

        ‘Kanunen en doğal hakkı’

        Kemal Bey’in serveti 500 milyon dolarmış. Feryal Hanım’ın bunun yarısını istemesi kanunen en doğal hakkı. Kemal Bey adına çok üzüldüm. Feryal Hanım ona zarafetiyle artı değer katıyordu. Feryal Hanım adına da bir kadının yaşabileceği en kötü şeyi yaşadığı için üzüldüm. Ben de yaşadığım için bilirim aynı duyguyu. İnşallah

        boşanma olmadan bu sorunu aşarlar.

        Manken Tuğba ÖZAY:

        ‘İntikamiçin parayla vuruyor’

        Feryal Hanım intikam duygusuyla hareket ettiği için bu kadar büyük bir para talep ediyor. Mantığı ondan intikam almak, ona zarar vermek. Ne yapsın kadının silahla vuracak hali yok ya, parayla vuruyor.

        Manken Elif Ece UZUN:

        ‘Kırılan kalbi para onarmaz’

        Sebebi ne olursa olsun çocukları olan 2 kişinin evliliklerinin bu şekilde bitmesi oldukça üzücü. Bence, kırılan bir kalbi dünyadaki tüm paralar da olsa onaramaz. Bence maddi kısımdan çok manevi kısmı önemli, umarım

        herkes için en hayırlısı olur.

        Oyuncu Perihan SAVAŞ:

        ‘Çoluğu çocuğu var, ister’

        Onları sadece cemiyet dünyasından tanıyordum. Bir-iki kere Feryal Hanım’la karşılaşmışlığım vardır sadece. Güzel ve örnek bir birliktelikleri vardı. Onlar adına çok üzüldüm. Tazminat konusuna gelince çoluğu çocuğu var istemiştir, hakkı var.

        Uzman Psikolog Alanur ÖZALP:

        ‘İhanet varsa normal’

        Yüksek tazminat istemesi gayet normal. Normal bir dava değil. İhanete uğradığnı iddia ediyor. Kendi aralarında bir evlilik sözleşmesi varsa kadın eşinin gelirine göre tazminat ister. Hele aldatılmışsa bunu

        artırabilir. Tabii burada miktara karar verecek olan hâkimdir. “Daha yüksek istersem hâkim de istediğime

        yakın yükseklikte tazminata hükmedebilir” diye düşünmüştür. Dışarıdan çok iyi evlilik kurmuşlar gibi görünüyordu. Ama şimdi ayrılıyorlar. Alıştığı hayat standartlarını sürdürebilmek için ona göre tazminat istemesinden doğal bir şey yoktur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ