Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Ivana'nın açıklaması sert bulundu

        Magazin Servisi- Fevzi ÖZMEN / AHT

        Modacı Ivana Sert, boşanma davası süren eşi Yurdal Sert’le gece kulübünden çıkışta, “Biz görüşmek zorundayız. Çünkü çocuğumuz var. Ama çapkınlık yapabilir. Eğer bayan isterse, ben ayarlarım” açıklaması çok konuşuldu. Özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Ünlü ünsüz birçok kadın Ivana’yı eleştirdi. İşte Ivana’ya gelen tepkiler... 

        "BEN KOCAMA BEKAR ARKADAŞIMI GÖSTERDİM"

        Benzer bir açıklamayı Sibel Üresin de yapmıştı. Üresin, Seda Sayan’ın programında “Hiç çift eşli yaşayan yokmuş gibi davranıyorsunuz, size şaşırıyorum. Eğer ben sadece kendi ofisimde bana gelen çokeşlileri değerlendirecek olursam, ‘İstanbul’da tekeşli hiç yok’ diye net bir cümle kurabilirim. Ben kocama bekâr arkadaşımı gösterdim. Beğeniyorsan alabilirsin dedim. Ama o kabul etmedi. Kabul etseydi de boşanmazdım” diye açıklama yapmıştı.

        "DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KABUL EDİLEBİLİR YANI YOK"

        Şarkıcı Tuğba ÖZAY: Sadece Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilir bir yanı yok bu olayın. Ivana’nın hakkında çeşitli dedikodular duyuyorduk zaten. Demek ki gerçekmiş bu dedikodular.Mezhebi genişmiş anlaşılan. Bizdemaalesef böyle durumlar var. Kendi kızını peşkeş çeken babalar bile var. Arada Twitter takipçilerimle dertleşiyorum. Ne hikâyeler anlatıyorlar. Kendimi Güzin Abla gibi hissediyorum.

        "BEN ASLA BÖYLE BİR ŞEY YAPAMAM"

        Şarkıcı Safiye SOYMAN: Ivana’cığım hiç kusura bakmasın bizim mezhebimiz o kadar geniş değil. Bize çok ters. Ben asla böyle bir şey yapmam, yapamam. Yazık günah yaşanmışlıkları da hiçe saymaktır bu. ‘Yine şaşırmadım ama iğrendim’ Gazeteci İpek DURKAL: BU ülkenin vatandaşı olarak pek çok şeye saşırmıyordum ki bugün Ivana Sert haberini okudum. Yine şaşırmadım ama iğrendim...

        ‘KARINCADAN BİLE KISKANIRIM'

        Şarkıcı Berna Arıcı: Ne kadar geniş bir aile bunlar. Burası Türkiye... Burası Brezilya, ABD değil ki o kadar geniş olalım. Ben sevgilime veya kocama bir kadın ayarlamayı bırakın, onu bir karıncadan bile kıskanırım. Biz Türkiye’de yaşıyoruz bize uymaz böyle şeyler. Onlar çok geniş. Daha boşanmamışlar, başkalarıyla beraber oluyorlar.

        ‘BU NEYİN KAFASIDIR ANLAMIŞ DEĞİLİM'

        Oyuncu Nilgün BELGÜN: Gazetelere bakıyorum da Ivana Sert, “Kocam istesin ona kız isteyeyim” demiş. Bu neyin kafasıdır anlamış değilim. Erdemler değerler nerdesiniz? Ayrıldığı kocası olsa bile geçmişe, çocuğuna, yaşadıklarına saygı... Ah saygı ah sevgi nereye saklandınız?

        ‘KADININ ELİNDEN HER ŞEY GELİYOR'

        Gazeteci Gül ERÇETİNGÖZ: Ivana Sert ya gerçekten ‘Bizımla değilsın’. Gerçi geçen sene de 4 yaşındaki oğluna defilede manken seçmişti. Şimdi kocasına sevgili bulmak istemesi bize neden tuhaf geldi? Gerçekten içler acısı durum kadının her şey geliyor elinden! En iyi bildiği iş, eski kocaya sevgili bulmak...

        ‘DÜNYADA AÇIK EVLİLİK VAR'

        Psikiyatr Ayhan AKCAN: Bu söylemi bizimkültüre göre normal bulmuyorum. Fakat son 20 yıldır Avrupa ve birçok ülkede ‘açık evlilikler’ var. Çiftlerin özel hayatları var ve bu evliliği bağlamıyor. Çiftler bunu kabul ediyor. Kadın başka erkekle beraber olabiliyor. Erkek de başka kadınla beraber olabiliyor. Ivana Sert ve Yurdal Sert’in ilişkisi de açık evliliktir. Bunu çiftler normal karşılıyor. İkincisi ise bu açıklama, gündemde kalmak ve marketing çalışması için olabilir. Ama genel olarak geleneksel aile için kötü bir örnektir.

        ‘ÖRNEK SÖYLEV DEĞİL'

        Psikiyatr Tanju SÜRMELİ: Topluma mal olmuş kişilerin söyledikleri sözlere dikkat etmeleri gerekiyor. Böyle bir söyleyiş, ayrılmış eşlerin birbirlerine söyleyebilecekleri sözler değildir. Kendi aralarında istedikleri gibi konuşabilirler. Ama topluma duyurulabilecek şekilde söylev verilmemelidir. Çünkü bu, ailelere ve gençlere örnek olacak bir söylev değildir. Çiftler boşandıktan sonra kendileri için neyi nasıl yapacaklarına kendileri karar verirler.

        dikkat etmeleri gerekiyor. Böyle bir söyleyiş, ayrılmış

        eşlerin birbirlerine söyleyebilecekleri sözler değildir.

        Kendi aralarında istedikleri gibi konuşabilirler. Ama

        topluma duyurulabilecek şekilde söylev verilmemelidir.

        Çünkü bu, ailelere ve gençlere örnek olacak bir

        söylev değildir. Çiftler boşandıktan sonra kendileri

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ