Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Şahan'ın Twitter müjdesi

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        OyuncuŞahanGökbakar, meslektaşı Hüseyin Avni Danyal'a sosyal paylaşım sitesinden "orta yaşlı sahtekar", "eski tiyatrocu", "para arzusu nedeniyle şimdinin dizi oyuncusu" gibi ifadeler kullanarak hakaret hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3. Yargı Paketi'nden faydalandı.

        Anadolu Adalet Sarayı 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 3'ncü duruşmada, tutuksuz sanık Gökbakar ile Danyal gelmedi. Gökbakar'ın avukatı Ceren Yakışır, müvekkilinin yurt dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, davanın, kamuoyunda 3. Yargı Paketi kapsamında ertelenmesini talep etti. Danyal'ın avukatı Ertuğrul Halit Karapınar da suçun kanaat açıklamanın ötesine geçtiğini, bütün unsurları ile sabit olduğunu ifade ederek, bu talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme Hakimi Kader Uyanık ise Gökbakar'ın aynı suçu 3 yıl içinde işlemesi halinde davaya devam edileceğini belirterek, davanın ertelenmesine karar verdi.

        2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

        Kapatılan Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,ŞahanGökbakar'ın 2011 yılında sosyal paylaşım sitesinde, "orta yaşlı sahtekar", "eski tiyatrocu", "para arzusu nedeniyle şimdinin dizi oyuncusu" gibi ifadeler kullandığı kaydedildi.Bu ifadelerin "hakaret" suçuna uygunluk taşıdığı bildiildi. Gökbakar'ın "hakaret" suçundan3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ