Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Yurtdışında doğum tartışması

        GAZETE HABERTÜRK

        Demet Akalın, yeniden furya haline gelen yurtdışı doğumlarıyla ilgili yaptığı yorumla polemik oluşmasına neden oldu. Akalın, miliyetçi olduğunu belirtirken yurtdışında doğum yapanları eleştirdi. Doğacak çocuklarının çifte vatandaşlığı olmasını isteyenler imkân buldukları takdirde soluğu yurtdışında alıyor. Kimisi de imkânı olsa da yurtdışında doğum yapmaya karşı. Şubat ayında doğum yapacak olan Akalın, çocuklarını başta Amerika olmak üzere yurtdışında doğuran ünlülere taş attı. Demet Akalın, “Ne işim var var yurtdışında? Ben milliyetçiyim. Erkek de olsa yurtdışına gitmezdim. Yapsın paşa paşa askerliğini” dedi. Akalın’ın yurtdışı doğumlarıyla ilgili yorumlarını ünlülere sorduk. Kimisi yurtdışı doğumundan yana tavır takınırken, kimisi karşıt görüşte olduğunu dile getirdi.

        'Memleketimizin nesi eksik, burada doğangeri zekâlı mı oluyor?'

        Reklamcı Şirin BAYÜLGEN:

        Memleketimizin nesi eksik? Burada doğanlar geri zekâlımı oluyor? Hamileyken bir sürü tip bana doğumu Amerika’da yapmam için baskı yaptı. Böyle bir sosyal dalga var. Ne doğuracağım oralarda? Kızımın adı İstanbul bir kere.

        'Türk vatandaşlığı yeter'

        Gazeteci Ömür GEDİK:

        Çocuğumu Amerika’da doğurma şansım vardı. Çevremdeki herkes de doğumu Amerika’da yapma müzerinetelkinlerde bulundu. O dönemde de şimdi olduğu gibi Amerika’da doğum yapma furyası vardı. Ne var ki ben istemedim. Ne gereği var? Türk vatandaşlığı yeter. Ayrıca ülkemizdeki hastanelerimizin de son derece kaliteli olduğunu görüyorum.

        'Kendimi Türk doktorlarına emanet etmek isterim'

        Oyuncu Arzu YANARDAĞ:

        Ben Atatürkçü’yüm. Ben de kendimi Türk doktorlarına emanet etmek isterim. Biz geri kalmış bir ülke değiliz ki doğumu ille de Amerika’da veya bir başka ülkede yapmak isteyeyim? Bundan sonra doğum yapmayacağım, yapsaydımda çocuğumu kesinlikle Türkiye’de doğururdum. Doğum zamanı Amerika’da bulunmak zorunda olsaydım bile başımda Türk doktorların olmasını isterdim.

        'Amerika’da doğum yapmanın vatan sevgisiyle ilgisi yok'

        Oyuncu Cansın ÖZYOSUN:

        Olabilirse neden Amerika’da doğurmayayım ki? Şartların daha iyio lduğuna olan inançtan dolayı bazıları Amerika’da doğum yapmak istiyor. Bence isteyen Amerika’da doğursun, ne sakıncası var ki? Amerika’da doğum yapınca Türkiye ile bağlantılarımı kesiliyor ve ülkesini sevmediği anlamınamı geliyor? Amerika’da doğum yapmanın vatan sevgisiyle bir ilgisi yok. Belki çocuklarının Amerika vatandaşı olmasını istiyorlar? Kim çifte vatandaşlık istemiyor ki?

        'ABD’de doğarsa kendine daha çok güven duyar'

        Oyuncu Yeşim DALGIÇER:

        Çocuğumun Türkiye’de doğmasını istemem. Çünkü çocuğumun dünyaya toplumsal şartlanmayla gelmesini istemem. Çocuğumun Amerika’da doğmasıyla kendine daha çok güven duyacağı yönünde bir inanışım var. Hatta mümkün olsa da Amerika’da hamile kalsam. Her şeyden önce çifte vatandaşlık hakkı kazanacak. Biz de ek olarak Amerika vatandaşı olmak istemez miydik?

        'Kimseyi ilgilendirmez'

        Oyuncu Tamer KARADAĞLI:

        Kızımın Amerika’da doğmasından kime ne? İki pasaportu olacak. Bunun artılarını kullansın istiyorum. Çünkü hepimiz Türk pasaportuyla yurtdışına çıkarken çok sıkıntılar yaşıyoruz. Ben kızımın bu tür sıkıntılar yaşamasını istemiyorum, bu kadar. Ben böyle olmasını istedim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ