Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Kızılay, maden suyundaki şişe ve etiketlerini değiştirdi

        Türk Kızılayı, ürettiği meşhur maden suyunun şişe ve etiketlerini değiştirdi. Bundan böyle etiketlerde, “Türk Kızılayı” ifadesi yerine yalnızca “Kızılay” yazacak. Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar, şişelerdeki etiketlerden “Türk” ifadesinin çıkarılması üzerine başlayan tartışma için “Atatürk’ün mirasıolan şişe ve etikete geri döndük.Türklükle alakalı hiçbirsorunumuz yok” dedi.

        'İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ'

        Konuyla ilgili Habertürk’e konuşan Akar, maden suyu şişesi ve etiketinde imaj değişikliği yaptıklarını söyledi. Türk Kızılayı maden suyunun yenilenen imajının birçok değişikliği beraberinde getirdiğini belirten Akar, “Şişe ve etiket müşteri algısı gözetilerek yenilendi. Kurumsal kimliğimiz Türk Kızılayı’dır. Resmi adımız Türkiye Kızılay Derneği’dir. Biz sadece eski markamıza döndük. Atatürk’ün 1926 yılında bize bağışladığı mirasa geri döndük” diye konuştu.

        'MAZİYE DÖNDÜK'

        Türk kelimesini dışlamak gibi bir amaçları olmadığını aktaran Akar, şöyle devam etti: “Bir gazoz şişesinin üzerinde Türk kelimesinin olmamasının çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Maziye dönüş yaptık. Şişe ve logoyu yeniledik. Atatürk’ün bize bağışladığı zamanki konuya ‘Yanlış’ diyorlarsa, bugün de yanlıştayız. Biz doğru yaptığımıza inanıyoruz. Bizim markamız Kızılay’dır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ