Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Pınar Kür başörtüsü, Pınar Kür ne dedi, Pınar Kür kimdir, Pınar Kür Aykırı Sorular, Başörtülü ile soyunan kadın aynı

        Ümran AVCI / Habertürk gazete

        uavci@htgazete.com.tr

        Habertürk’e yaptığı açıklamada, televizyon programında sarf ettiği bu sözlerin arkasında durduğunu söyleyen Pınar Kür, “Her iki durumda da kadın kendisini bir cinsel nesne olarak görüyor. Faşist değil, solcuyum” dedi.

        Yazar Pınar Kür, katıldığı televizyon programında başörtülü kadınlarla ilgili söylediği, “Başını kapatan kadın ile Playboy’a soyunan kadın arasında zihniyet olarak fark görmüyorum” sözleri nedeniyle sosyal medyada tartışma yarattı. Sözlerinin arkasında durduğunu ifade eden Kür, “Her iki durumda da kadın kendisini bir cinsel nesne olarak görüyor, insan olarak görmüyor” dedi. Kür, yapılan eleştirilerin kendisini ilgilendirmediğini belirterek, “Faşist değil, solcuyum” diye konuştu.

        CNN Türk’te Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular’a konuk olan ve başörtüsüne “Gericilik” diyen Kür, “Başını kapatan kadın ile Playboy’a soyunan kadın arasında zihniyet olarak fark görmüyorum. İkisi de kendini nesne olarak sunuyor, özne olarak sunmuyor. Biri diyor ki ‘Ben gencim güzelim, şöyle bacaklarım var, böyle göğüslerim var, göstereceğim.’ ‘Erkekleri böyle tavlayacağım’ diyor. Başını örten de, o da adamları azdırmamak için kapatıyor. İnançta böyle bir şey yok. Din bilimci değilim ama dindar bir ailede büyüdüm. Teyzem, ninem namaz kılan insanlardı” ifadesini kullandı.

        ‘SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM’

        Twitter’da dün en çok konuşulan konular arasında olan Pınar Kür, Habertürk’e yaptığı açıklamada sözlerinin arkasında durarak şunları kaydetti: “Ben diyorum ki, her iki durumda da kadın kendisini bir cinsel nesne olarak görüyor. İnsan olarak görmüyor. Birisi cinsel nesne olarak kendini satıyor, gösteriyor, öbürü de ‘Ben cinsel nesneyim, benim saçımın bir telini görürse erkekler azar’ düşüncesiyle kapanıyor. Zihniyet bu. Her ikisinde de bir cinsel nesne olarak ortaya konuyor kadın. Kapalı ve açık olmasındaki tek fark; biri ‘Aman erkekleri azdırmayayım’, öbürü de ‘Azdırayım’ diyor. Neticede kadın bir erkeğe sunulmuş bir cinsel nesne olarak çıkıyor. Kendi kendine düşünen, kafası çalışan bir insan olarak görünmüyor. Bunu kadın kendi eliyle de yapar, kocasının zoruyla da yapar, bilmem artık ama ikisinde de bütün mesele kadının bir objeye dönüştürülmesi, nesneye dönüştürülmesi.”

        ‘FAŞİST DEĞİL SOLCUYUM’

        Sosyal medyada yapılan eleştirilerin kendisini ilgilendirmediğini anlatan Kür, “Sosyal medya beni çok ilgilendirmiyor. Twitter’a bir kere girdim; o da yasak olduğu için girdim. Sosyal medyada insanlar birtakım takma adların arkasına saklanıp akıllarına geleni söylüyorlar. O tür bir insanın fikri beni ilgilendirmiyor. İnsanlar bir yerlere faşist olduğumu yazmışlar. Ben hayatım boyunca solcu oldum. Ben doğduğum günden beri değilse bile aklımın erdiği günden beri solcuyum. Babam da solcuydu. Dolayısı ile faşistlikle en ufak bir alakam yok. Onu da söyleyeyim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ