Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Gine'de yeni Ebola vakaları

        Fria kentinden Dr. Abdoulaye Camara, ülkenin kuzeybatısındaki Kamsar bölgesinde bir gencin sağlık kontrolü yapan yetkililerden kaçtığını ve muhtemelen bu kişinin hasta olduğunu, bazı Fria sakinlerine de virüsü bulaştırdığını belirtti.

        Camara, virüsü kapanların sayısına ilişkin bilgi vermedi. Alt-Gine'de yaklaşık 4 hafta aradan sonra 18 Mayıs'ta 10 yeni Ebola vakasına rastlanmıştı.

        İlk kez Mart 2014'te Ebola virüsüne rastlanan ülkede bugüne kadar 3 bin 245 vaka saptandı, 2 bin 26 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

        Gineli yetkililerin 10 Temmuz'da yayımladığı araştırma, Ebola salgınının sosyal ve ekonomik alanı eşi görülmemiş şekilde etkileyen bir şok dalgası yaydığını göstermişti.

        Araştırma aryıca, virüsün en fazla kadınları etkilediğini, kadınların yaklaşık yüzde 53'ünün ve çocukların yüzde 20'sinin Ebola'dan öldüğünü ortaya koymuştu.

        Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Ebola'dan en fazla etkilenen Sierra Leone, Liberya ve Gine'de 18 ayda toplam 11 bin kişinin öldüğünü açıklamıştı.

        #yataytekli#haber#1050392#center#

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Fransa'da protestolar devam ediyor

        Fransa'nın başkenti Paris'te polis, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericileri dağıtmak için biber gazı ve şok bombası kullandı.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ