Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taksiciler Esnaf Odası seçimlerinde gergin anlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yeni başkanını seçmek için Haliç Kongre Merkezi'nde Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Eyüp Aksu, Yahya Uğur, Zeynep Kılıç, İrfan Öztürk ve Yaşar Arabul'un başkanlık için yarışıyor.

        DHA'nın haberine göre adayların konuşma yaptığı esnada salonda üyeler arasında sık sık tartışma yaşandığı ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

        Adaylardan Yahya Uğur, "Biz Belediye'yle dikleşmeden ama haklarımızı sonuna kadar dik durarak beyefendice zerre kadar hakkımızdan feragat etmeden savunacağız" dedi.

        REKLAM

        "YAPACAĞIM HAMLEDEN ÖZÜR DİLİYORUM" DİYEREK URGAN ATTI

        Adaylardan İrfan Öztürk ise vaatlerini anlattıktan sonra mevcut yönetimin yolsuzluk yaptığını iddia etti. Öztürk, babasının da taksici olması nedeniyle 59 yıldır bu taksicilik mesleğinden ekmek kazandığını ve diğer adayların şu an taksicilik yapmadığını öne sürdü. Öztürk, "Yapacağım hamleden dolayı özür diliyorum. Bizi bitirdiniz, bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün. Bu yağlı urganın benim boynuma asılı değil, bu yağlı urganın Eyüp Aksu'nun boynuna asılması için bunu atıyorum" diyerek Eyüp Aksu'ya doğru idam ipi attı.

        Öztürk'ün bu eyleminden sonra salonda sözlü tartışmalar yükselirken Eyüp Aksu'nun idam ipini yerden aldığı ve kürsüye çıkarken hiçbir şey demeden yere bıraktığı görüldü.

        'YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI'

        Eyüp Aksu ise konuşmasında UBER'in Türkiye temsilcisiyle Yahya Uğur'un yan yana olduğunu iddia ettiği fotoğrafı gösterdi. Aksu, "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı diyerek takdiri size bırakarak tekrar adayım. Sizden destek bekliyorum" ifadelerini kullandı. Kurul üyelerin oy verme işlemleriyle devam ediyor.

        EYUP AKSU YENİDEN SEÇİLDİ

        5 adaylı seçiminde başkanlığı ise 1846 oyla mevcut başkan Eyup Aksu kazandı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

        Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı salonda, üyeler oylarını kullanırken sandıklar saat 17.00’de kapandı.

        Seçimde mevcut başkan Eyup Aksu geçerli 3 bin 345 oyun 1846'sını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

        Sandıktan diğer adaylardan Yahya Uğur'a 787, Yaşar Arabul'a 547, İrfan Öztürk'e 119 ve Zeynep Kılıç'a 46 oy çıktı.

        Öte yandan adaylardan İrfan Öztürk, genel kurulda yaptığı konuşma sırasında yanında getirdiği ipi kürsüde sallayarak, "Bizi bitirdiniz, bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün." ifadelerini kullandı.

        Eyup Aksu taraftarları Öztürk'e tepki gösterirken Divan Başkanı Engin Türkmen'in müdahalesiyle gerginlik önlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ