Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Aforoz Etmek Nasıl Yazılır? TDK ile Aforoz Etmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Aforoz Etmek kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AFOROZ ETMEK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Aforoz Etmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Aforoz Etmek nasıl yazılır? İşte, Aforoz Etmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AFOROZ ETMEK NASIL YAZILIR?

        aforoz etmek

        AFOROZ ETMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Hristiyanlıkta kilise tarafından cemaatten kovmak. Darılıp biriyle konuşmamak, ilgiyi kesip kendinden uzaklaştırmak, toplum dışılamak anlamına gelir. Bu kelime genellikle afaroz etmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı aforoz etmek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Siz kendi milletiniz için bunun yarısını söyleyin, milletin çoğunluğu sizi hemen aforoz eder.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • afaroz etmek