Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ağrı Dağı Nasıl Yazılır? TDK ile Ağrı Dağı Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Ağrı Dağı kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AĞRI DAĞI TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ağrı Dağı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ağrı Dağı nasıl yazılır? İşte, Ağrı Dağı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AĞRI DAĞI NASIL YAZILIR?

        ağrı dağı

        AĞRI DAĞI KELİMESİNİN ANLAMI

        Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Asya Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle Irmağı, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat Nehri, Süveyş Kanalı, Tuna Nehri, Van Gölü, Zigana Geçidi vb. Bu kelime genellikle Ağrı dağı, Ağrı Dağ’ı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Ağrı Dağı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Ağrı dağı
        • Ağrı Dağ’ı