Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Atatürk’ü De Nasıl Yazılır? TDK ile Atatürk’ü De Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ATATÜRK’Ü DE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Atatürk’ü De kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Atatürk’ü De nasıl yazılır? İşte, Atatürk’ü De kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ATATÜRK’Ü DE DOĞRU YAZILIŞI

        atatürk’ü de

        ATATÜRK’Ü DE KELİMESİNİN ANLAMI

        Bağlaç olan de sözcükleri, cümleleri birbirine bağlayan bir sözcüktür. Kendinden önce gelen sözcükten ayrı yazılır. Söz konusu sözcüğü ya da cümleyi daha önceden geçen ya da geçmiş sayılabilen aynı görevdeki bir sözcüğe benzerlik, eşitlik, katılma anlamlarıyla bağlar. Bu kelime genellikle Atatürk’üde şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Atatürk’ü de şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Atatürk’ü de anlamak gerekiyor. Bunun için kulaktan dolma bilgiler yerine araştırmalar yapmak en mantıklısı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Atatürk’üde