Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Beşpençe Nasıl Yazılır? TDK ile Beşpençe Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Beşpençe kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BEŞPENÇE TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Beşpençe kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Beşpençe nasıl yazılır? İşte, Beşpençe kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BEŞPENÇE NASIL YAZILIR?

        beşpençe

        BEŞPENÇE KELİMESİNİN ANLAMI

        Beşparmak anlamına gelen bir kelimedir. Ayrıca derisi dikenlilerden, beş ışınlı yıldız biçiminde bir deniz hayvanının ismidir. Ayrı yazılarak hata yapılır ancak doğrumu bitişik yazılmasıdır. Dilimizde bu kelime genellikle beş pençe şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı beşpençe şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Beşpençe görmeyi çok istiyordum. Son dalışımda mutlaka göreceğim.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • beş pençe