Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bi̇mer Nasıl Yazılır? TDK ile Bi̇mer Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BİMER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bi̇mer kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bi̇mer nasıl yazılır? İşte, Bi̇mer kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİMER DOĞRU YAZILIŞI

        bimer

        BİMER KELİMESİNİN ANLAMI

        Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır. Bu kelime genellikle bimer şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı BİMER şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER); bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bimer