Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bireyüstü Nasıl Yazılır? TDK ile Bireyüstü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BİREYÜSTÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bireyüstü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bireyüstü nasıl yazılır? İşte, Bireyüstü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİREYÜSTÜ DOĞRU YAZILIŞI

        bireyüstü

        BİREYÜSTÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Türk Dil Kurumu kelimelerin doğru yazılışlarını ve anlamlarını bizlerle paylaşmaktadır. TDK’ye göre tek bir bireyi aşan anlamına gelen bir kelimedir. Ayrıca genellikle kişilerin çevresini aşan ve bilincinden bağımsız olan anlamına da gelir. Dilimizde Bu kelime genellikle birey üstü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bireyüstü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bireyüstü bir çaba göstererek bu projeyi hazırladı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • birey üstü