Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Biyodizel Nasıl Yazılır? TDK ile Biyodizel Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Biyodizel kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BİYODİZEL TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Biyodizel kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Biyodizel nasıl yazılır? İşte, Biyodizel kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİYODİZEL NASIL YAZILIR?

        biyodizel

        BİYODİZEL KELİMESİNİN ANLAMI

        Kolza, ayçiçeği, soya gibi yağlı tohum bitkilerinden elde edilen yağların alkol ile reaksiyona girmesi sonucunda ortaya çıkan ve yakıt olarak kullanılan bir üründür. Ayrı yazılarak hata yapılır ancak bitişik yazılması gerekir. Dilimizde bu kelime genellikle biyo dizel şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı biyodizel şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Biyodizel, büyük ilgiyi 1970’lerde yaşanan enerji krizi ile tekrar kazanmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • biyo dizel