Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Cumhuriyet Bayramı Nasıl Yazılır? TDK ile Cumhuriyet Bayramı Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Cumhuriyet Bayramı kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        CUMHURİYET BAYRAMI TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Cumhuriyet Bayramı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Cumhuriyet Bayramı nasıl yazılır? İşte, Cumhuriyet Bayramı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        CUMHURİYET BAYRAMI NASIL YAZILIR?

        cumhuriyet bayramı

        CUMHURİYET BAYRAMI KELİMESİNİN ANLAMI

        29 Ekim 1923’te kurulan cumhuriyeti kutlamak üzere yasayla kabul edilmiş olan bayram, ulusal bayram anlamına gelir. Bu kelime genellikle cumhuriyet bayramı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Cumhuriyet Bayramı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cumhuriyet Bayramı, ülkemizde coşkuyla kutlanır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • cumhuriyet bayramı