Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Defterhane Nasıl Yazılır? TDK ile Defterhane Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DEFTERHANE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Defterhane kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Defterhane nasıl yazılır? İşte, Defterhane kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DEFTERHANE DOĞRU YAZILIŞI

        defterhane

        DEFTERHANE KELİMESİNİN ANLAMI

        Osmanlı Devleti sınırlarındaki bütün toprak kayıtlarını içine alan ana defterlerin bulunduğu ve bunlara özgü işlerin görüldüğü daireye denir. Bu kelime genellikle defter hane şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı defterhane şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        1847 yılında Mahmut Esat Efendi tarafından “Defterhane-iş Amire Kalemi” adı altında ve taşınmaz mallara ait işlemlerin yapılması amacıyla kurulmuştur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • defter hane