Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Deniz Aslanı Nasıl Yazılır? TDK ile Deniz Aslanı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DENİZ ASLANI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Deniz Aslanı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Deniz Aslanı nasıl yazılır? İşte, Deniz Aslanı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DENİZ ASLANI DOĞRU YAZILIŞI

        deniz aslanı

        DENİZ ASLANI KELİMESİNİN ANLAMI

        Etçiller takımının irikulaklıgiller familyasından bir memeli hayvandır. 2-3 m boyunda 200 kg ağırlığındaki gövdeleri seyrek kıllarla kaplıdır. Önde bulunan iki ayağı parmaksız ve-kürek işlevi görecek biçimdedir; arkada ayakların yerine geniş, yassı ve yatay yüzgeç yapısında kuyruğu vardır. Ayaklarının ve kuyruğunu kullanarak çok iyi yüzüp dalabilir, suyun altında 15 dakika kalabilir. Bu kelime genellikle denizaslanı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı deniz aslanı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Deniz aslanlarının yaşam alanlarını araştırıyorum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • denizaslanı