Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Dövme Nasıl Yazılır? TDK ile Dövme Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DÖVME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Dövme kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Dövme nasıl yazılır? İşte, Dövme kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DÖVME DOĞRU YAZILIŞI

        dövme

        DÖVME KELİMESİNİN ANLAMI

        Dövmek işi. Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak yoluyla yapılan yazı veya resim. Kızgın durumdayken dövülerek biçim verilmiş (metal eşya). Dövülerek yapılan. Halk ağzında; dövülerek kabuğu çıkarılmış buğday, yarma anlamına gelir. Bu kelime genellikle döğme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dövme şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Sanırım, yazılarımdan ötürü beni pohpohlayanlardan çok beni dövmeye kalkanlar haklıydı.” – Adalet Ağaoğlu

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • döğme