Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? El Ele Nasıl Yazılır? TDK ile El Ele Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        EL ELE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. El Ele kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, El Ele nasıl yazılır? İşte, El Ele kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        EL ELE DOĞRU YAZILIŞI

        el ele

        EL ELE KELİMESİNİN ANLAMI

        El ele, birbirlerinin elini tutmak ya da işbirliği yapmak anlamlarında kullanılmaktadır. Bu kelimenin elele şeklinde bitişik yazılması hatalı olup, doğru yazım şeklinin ayrı ayrı olması gerekmektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sonuç olarak, el kelimesi Türkçe dilinde sık sık kullanılan ve birçok farklı anlama gelen bir kelimedir. Hem bedenimizin bir parçası olarak işlev görür hem de sembolik anlamlar taşır. Günlük hayatta sık sık kullandığımız bir kelime olan el, dilimizin önemli parçalarından biri olup iletişimimizi ve etkileşimimizi güçlendiren bir unsurdur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • elele