Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Eli Uz Nasıl Yazılır? TDK ile Eli Uz Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ELİ UZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Eli Uz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Eli Uz nasıl yazılır? İşte, Eli Uz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ELİ UZ DOĞRU YAZILIŞI

        eli uz

        ELİ UZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Dilimizde bazı kelime grupları hatalı olarak bitişik yada ayrı yazılır. Usta, belli bir işte becerikli, mahir kimseler için kullanılan eli uz kelime grubu da bu yüzden sıkça hatalı yazılır. Türk Dil Kurumuna göre ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle eliuz, eluz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eli uz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Oğlu, halı dokuma işinde, eli uz birisi olduğu için çok gururluydu. Geleneklerin devam etmesine seviniyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • eliuz
        • eluz