Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Güngörmüş Nasıl Yazılır? TDK ile Güngörmüş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        GÜNGÖRMÜŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Güngörmüş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Güngörmüş nasıl yazılır? İşte, Güngörmüş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        GÜNGÖRMÜŞ DOĞRU YAZILIŞI

        güngörmüş

        GÜNGÖRMÜŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Güngörmüş kelimesi gönenç ve mutluluk içinde yaşamış, iyi bir yaşam sürmüş (ama artık bu durumu değişmiş kimse) demektir. Birçok yaşam deneyi bulunan (kimse) yada mecazi anlamda çok yaşlı (“Bu gün görmüş kentte yaşamak güzeldi”) anlamlarına da gelir. Sıfat olarak iyi yaşamış anlamında kullanılır. Bu kelime genellikle gün görmüş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı güngörmüş şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • gün görmüş