Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Hiçbir Şey Nasıl Yazılır? TDK ile Hiçbir Şey Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HİÇBİR ŞEY NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hiçbir Şey kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hiçbir Şey nasıl yazılır? İşte, Hiçbir Şey kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HİÇBİR ŞEY DOĞRU YAZILIŞI

        hiçbir şey

        HİÇBİR ŞEY KELİMESİNİN ANLAMI

        Türkçe sözcük olan hiçbirşey, ayrı yazılmalıdır. Zira Türkçe'de "şey" kelimesi her zaman, söz öbeğinden ayrı yazılır. Bu yüzden doğrusu "hiçbir şey" şeklinde olmalıdır. Hiçbir kelimesi ise bitişik yazılmalıdır. Yani "hiç bir şey" ve "hiçbirşey" şeklindeki yazımlar yanlıştır. Doğru yazım: hiçbir şey şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Senin bütün bu çabaların boşuna, ne kadar uğraşırsan uğraş, “kayıp zaman”ı hiçbir şey geri getirmez. Tıpkı filozofun söylediği gibi: “Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz.”

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • hiçbirşey (Yanlış Kullanım)
        • hiç bir şey (Yanlış Kullanım)
        • hiç birşey (Yanlış Kullanım)